Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar aanslag Joods Museum

In Marseille zijn vijf mensen gearresteerd die ervan verdacht worden hulp te hebben geboden aan Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel in mei. Dat meldt de Franse nieuwszender BFM TV, die zegt zich te baseren op politiebronnen.

Het gaat om drie mannen en twee vrouwen. Volgens BFM TV is er geen familieband tussen de verdachten. Nemmouche zou één of meerdere arrestanten hebben leren kennen in de cel. "Het zou om vrienden of kennissen gaan, in ieder geval om handlangers. Het is voor het eerst dat anderen dan Nemmouche zelf worden aangehouden in deze zaak. De vijf worden ervan verdacht de vermeende terrorist te hebben geholpen. Hoe is nog niet bekend. Ze zitten voor verhoor in de cel in Marseille", verduidelijkt VRT-correspondent Frank Renout.

Nemmouche wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei, waarbij vier mensen het leven lieten. Op 30 mei werd hij in Marseille gearresteerd, omdat hij onder meer met wapens in de bus zat. Het is nog steeds niet duidelijk waarom hij naar de Franse stad was gereisd. Hij is intussen uitgeleverd aan ons land, waar hij in de cel verblijft.