"Bende-Haemers wilde eerst biermagnaat Heineken ontvoeren"

De Bende-Haemers wilde in 1988 eerst biermagnaat Freddy Heineken ontvoeren. De ontvoering ging uiteindelijk niet door, aangezien de bende een ander slachtoffer voor ogen had: onze oud-premier Paul Vanden Boeynants. Dat blijkt uit onderzoek van Sjerp Jaarsma, waarover de Nederlandse krant Provinciale Zeeuwse Courant bericht.

Heineken, die in 1983 al ontvoerd werd, werd eind 1988 geschaduwd door de bende-Haemers. Zij waren van plan om Heineken opnieuw te kidnappen. "Deze bende stond bekend vanwege gewelddadige overvallen en liet zich niet afschrikken door de aangescherpte beveiliging van Heineken", stelt Jaarsma.

Uiteindelijk werd onze oud-premier Paul Vanden Boeynants in het vizier genomen. Hij werd in 1989 ontvoerd.

Het plan om de biermagnaat te ontvoeren was volgens Jaarsma "heel serieus". De auteur baseert zich op oude rechtbankverslagen en gesprekken met de vrouw van een inmiddels overleden bendelid.