"Ebola fighters" zijn Time's Person of the Year

Dokters, verplegers en andere mensen die tegen de ebola-epidemie strijden in West-Afrika zijn door het Amerikaanse tijdschrift Time uitgeroepen tot Person of the Year. "Ze hebben risico's genomen en volhard, hebben offers gemaakt en mensenlevens gered", aldus hoofdredactrice Nancy Gibbs op de site van Time. Vorig jaar was de titel voor paus Franciscus.

Ebola heeft in de drie zwaarst getroffen West-Afrikaanse landen (Liberia, Sierra-Leone en Guinee) 6.331 doden gemaakt, op een totaal van 17.800 gevallen, blijkt uit de laatste balans van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Meer dan 200 verplegers, dokters en ander verplegend personeel zijn tussen juni en oktober omgekomen toen ze aan de slag waren in West-Afrika om de epidemie te bestrijden.