"The Addams family"-acteur Ken Weatherwax dood

De Amerikaanse kindacteur Ken Weatherwax is op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Weatherwax vertolkte het personage Pugsley in de originele televisieserie van "The Addams family" in de jaren zestig.

Ken Weatherwax werd zondag dood aangetroffen in zijn huis in Box Canyon in Californië. Hij overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Weatherwax vertolkte van 1964 tot 1966 de rol van Pugsley in "The Addams family". De serie werd bedacht door de Amerikaanse striptekenaar Charles Addams en verscheen voor het eerst in het tijdschrift The New Yorker in de jaren 30. De familie uit de titel is een satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin.

Ken Weatherwax bleef na zijn rol in "The Addams family" actief in de showbizz, maar koos voor een rol achter de schermen. Hij werkte als assistent-cameraman mee aan verschillende Hollywoodfilms.