De Lijn Limburg wil snelbussen efficiënter inzetten

De Lijn wil enkele snelbussen, die het Maasland tijdens de ochtend- en avondspits verbinden met Brussel en Antwerpen, beter gaan inzetten. Vanaf juli 2015 verdwijnen enkele ritten, die minder reizigers aantrekken. De dienstverlening lag in 2013 al onder vuur, maar bleef toch behouden.

Volgens Sonja Loos van de Lijn Limburg zullen reizigers amper iets merken van de wijzigingen. "De klanten zullen evenveel mogelijkheden hebben als nu. We willen een aantal ritten samenvoegen. Het kan dus zijn dat je bus iets vroeger of later aan je gebruikelijke halte voorbijkomt", aldus Loos. "Maar de mensen zullen nog steeds dezelfde vervoersmogelijkheden hebben, die ze nu ook al hebben. We willen het aanbod gewoon beter afstemmen op de reële vraag."

De betrokken gemeentebesturen hebben geen moeite met de plannen en zijn blij dat de drie snelbuslijnen behouden blijven. Enkele jaren geleden stonden ze nog ter discussie. Toen werd al een tariefwijziging doorgevoerd, en werden de rittenschema's al aangepast.

De nieuwe dienstregeling wordt in juli 2015 van kracht.