Geen boete dankzij goocheltruc?

Na een optreden, in het holst van de nacht, wilde goochelaar Steven Brundage het liefst zo snel mogelijk thuis zijn. Maar dat was buiten de New Yorkse politie gerekend. Toen een paar agenten Brundage tegenhielden omdat hij harder reed dan de toegelaten 50 km per uur, besloot de goochelaar een van zijn kunstjes te gebruiken om alsnog een boete te ontlopen. Hij haalde daarom zijn Rubik’s cube boven om de agenten op andere gedachten te brengen.

"Toen de agenten enkele speelkaarten in mijn wagen opmerkten, vroegen ze me of ik poker speelde. Ik zei dat ik een goochelaar was, wat ze wel cool vonden. Ze vroegen me dan of ik een goocheltruc wilde doen. Omdat ik graag mensen entertain, ging ik er helemaal voor", aldus Brundage op New York Daily News.

"Toen de agenten me deden stoppen, had ik niet verwacht dat ik een boete zou krijgen. Ik ben al eerder tegengehouden, maar blijf altijd vriendelijk en kom dan met een aanmaning weg. Na de goocheltruc was ik voor 99,9 procent zeker dat ik geen boete zou krijgen. Al waren zij het die uiteindelijk zouden beslissen. Dat kon ik niet veranderen."

Volgens hoofdagent Peter Frisoni van de plaatselijke politie had het feit dat er geen boete uitgeschreven werd niets te maken met de goocheltruc: "De agenten concentreerden zich op gevaarlijk rijgedrag en eventuele dronken toestand. Hier was daarvan nergens sprake. De agenten beslissen dus zelf hoe ze de situatie inschatten. Iedere keer er iemand tegengehouden wordt , is die inschatting anders. Maar we zijn daar heus wel goed in."

lees ook