Komen Xavier Taveirne, Ruth Roets en co jou voorlezen?

De radioploeg van VRT Nieuws en Sport steunt Music For Life met een opmerkelijke actie. Vanaf vandaag kan wie dat wil een bekende radiostem boeken om een verhaaltje voor te lezen tijdens een treinrit, de middagpauze of voor het slapengaan.
© VRT - Joost Joossen

Meer dan vijftig bekende stemmen doen mee, van Xavier Taveirne tot Peggy De Meyer. Op school, bij mensen thuis in de zetel, naast een kinderbed, in ziekenhuizen, bedrijven of bibliotheken: de radiostemmen zijn multi-inzetbaar.

"Denk gerust mee out of the box", zegt Studio Brussel nieuwslezeres Benedikte Coussement, die meteen zelf een paar suggesties doet. "Laat ons je liefdesbrief voorlezen aan je vrouw, of entertain je klanten met een verhaal door de intercom van je winkel."

"Verhalen vertellen is iets wat radiojournalisten de hele tijd doen. Dus waarom zouden we er geen centje mee verdienen voor het goede doel?", zegt Studio Brussel-nieuwsstem Katrien Boon. De opbrengst gaat integraal naar vzw Luisterpunt die boeken toegankelijk maakt voor mensen met een leesbeperking.

Hoe werkt het?

Een stem boeken doe je met een aanvraag via deredactie.be/lezenforlife. Je verzoek wordt doorgestuurd naar de door jou geselecteerde voorlezer. Je spreekt dan rechtstreeks met hem of haar verder af.

De actie loopt vanaf 10 december tot kerstavond. De voorleessessie mag wel plaatsvinden na 24 december, maar moet wel al geboekt en betaald zijn voor kerstavond.

Voor een voorleessessie van gemiddeld een half uur betaal je minstens 75 euro. Maar meer mag natuurlijk altijd. De radionieuwsdienst werkt niet per opbod, maar met een vaste minimumprijs. Zo heeft iedereen de kans om voor even een radiostem in huis te halen.

De journalisten zijn allemaal werkzaam in een bepaalde regio. Meer informatie hierover vind je op de website.