Lukas Lelie volgt William Boeva op als winnaar Comedy Cup

De jonge Gentse stand-upcomedian Lukas Lelie heeft Humo's Comedy Cup gewonnen, de wedstrijd die om de twee jaar het grootste comedytalent van het moment bekroont. Lelie volgt William Boeva op, die ook zelf even optrad.

"Een lachmachine", zo noemt comedy-kenner Peter Decroubele Lukas Lelie. Tijdens de finale, waarbij elke komiek de toeschouwers 20 minuten lang moet entertainen, had hij meteen het publiek beet.

Eervolle vermeldingen waren er voor de Nederlander Onno Lolkema en voor de Antwerpse Marokkaan Kamal Kharmach. "Die laatste, een politiek geëngageerde comedian, heeft wel als enige de zaal stil gekregen", zegt Decroubele.

Lukas Lelie heeft als winnaar van de Comedy Cup illustere voorgangers, zoals Nigel Williams, Freddy De Vadder, Gunter Lamoot en Bart Cannaerts. Die laatste was trouwens de gastheer van deze jongste editie.

De bekroning in de Comedy Cup was niet de eerste voor Lukas Lelie. Eerder won hij o.a. ook de Lunatic Comedy Award.

Een uitgebreide recensie van de Comedy Cup kunt u morgen lezen op deredactie.be.