Pioneer schrapt banen in Melsele

In de Europese hoofdzetel van Pioneer in Melsele verdwijnen 26 van de 156 jobs, schrijft De Tijd op zijn website. De sanering is onderdeel van een grotere reorganisatie bij het elektronicabedrijf.

Het Japanse Pioneer kondigde in september een strategische koerswijziging aan. De focus ligt voortaan op auto-elektronica. De afdeling DJ-materiaal werd verkocht aan investeringsfonds KKR; de audiovisuele tak (zoals dvd-spelers en hifi-systemen) aan het Japanse Onkyo. Pioneer blijft in beide gevallen wel als minderheidsaandeelhouder aan boord van zijn afgestoten dochterbedrijven.

Woensdag kondigde de Europese directie op een bijzondere ondernemingsraad het plan aan om 129 van de 470 jobs te schrappen in twaalf landen, meldt De Tijd. In Melsele, de Europese hoofdzetel, verdwijnen 26 van de huidige 156 functies. Het bedrijf denkt aan vervroegd pensioen om naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden.

Naast het banenverlies verhuizen er ook 82 personeelsleden naar de twee afgestoten dochterbedrijven. Er gaan 38 jobs over naar Pioneer DJ Europe Limited, dat vanuit Londen zal opereren. Nog eens 44 jobs verhuizen naar de nieuwe audiovisuele bedrijfsentiteit van nieuwe hoofdaandeelhouder Onkyo.