Politici en burgers brengen laatste groet aan koningin Fabiola

Enkele honderden mensen brengen in het Koninklijk Paleis in Brussel een laatste groet aan de overleden koningin Fabiola. Eerder op de dag kwamen ook heel wat politici al langs.

Om 9.30 uur vanochtend kwam een colonne auto's aan bij het paleis in Brussel. In de wagens zaten heel wat politici die een laatste groet wilden brengen aan koningin Fabiola. Onder andere premier Charles Michel (MR) en zijn vicepremiers Kris Peeters (CD&V), Jan Jambon (N-VA), Didier Reynders (MR) en Alexander De Croo (Open VLD) kwamen langs.

Naast de premier en zijn vicepremiers brachten ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) en Senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) een laatste groet. Daarna betuigden de voorzitters van de gewesten, de gemeenschappen en de minister-presidenten hun respect aan de weduwe van koning Boudewijn.

Ook het grote publiek is welkom in Brussel om Fabiola een laatste groet te komen betuigen. Enkele honderden mensen stonden al te wachten toen de deuren om 13 uur vanmiddag opengingen. Een laatste groet brengen kan vandaag nog tot 17 uur en morgen tussen 9 uur en 17 uur.

Koningin Fabiola is vorige week vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden. Komende vrijdag vindt de uitvaartplechtigheid plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Wie daarbij aanwezig wil zijn, moet zich melden bij de Protocoldienst van de FOD Binnenlandse Zaken via het e-mailadres protocol@ibz.fgov.be. In de mail moet zeker naam, voornaam, rijksregisternummer en e-mailadres vermeld staan.