Politie pakt opnieuw 7 verdachte relschoppers nationale betoging op

De Brusselse politie heeft deze morgen over het hele land een gecoördineerde actie gehouden in het onderzoek naar de rellen tijdens de nationale betoging van 6 november. Negen personen werden opgepakt, onder wie zeven dokwerkers. Dat meldt het parket van Brussel.

Twee personen bleken uiteindelijk niets met de feiten te maken te hebben en werden verhoord als getuige. Een andere persoon werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Ze heeft de feiten bekend en haar excuses aangeboden. Over de zes andere personen zal het parket na het verhoor geval per geval een beslissing nemen (snelrecht, rechtstreekse dagvaarding, vrijlating of gerechtelijk onderzoek zijn daarin de opties).

De betrokken personen worden verdacht van weerspannigheid, het dragen van verboden wapens en het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen. Ze konden worden geïdentificeerd op basis van camerabeelden en getuigenverhoren.

Vorige maand deed de politie al een soortgelijke actie. Toen werden er 11 mensen aangehouden. Bij de rellen tijdens de nationale betoging in Brussel raakten tientallen agenten gewond. Er was ook heel wat materiële schade.