Portugese politie verhoort varkensboer over Madeleine McCann

In de reeks nieuwe verhoren omtrent de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal is gisteren onder meer een Portugese varkensboer verhoord die al eens is veroordeeld voor verkrachting. Dat melden verschillende Britse media.

Madeleine verdween op 3 mei 2007 vlak voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders in de Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd. De ouders waren op het moment van de verdwijning iets verderop aan het dineren met vrienden.

Gisteren startte de Portugese politie, in aanwezigheid van Britse speurders, een nieuwe reeks verhoren. Elf mensen zijn ondervraagd.

Een van hen was varkensboer Joaquim Jose Marquez, die vroeger al twee keer werd verhoord in de zaak. Toen hij na een verhoor van meer dan zes uur - als "getuige" - het politiecommissariaat van Faro verliet, ging hij twee cameramensen te lijf.

In 1996 is Marquez tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het verkrachten van een Britse tiener in Praia da Luz een jaar daarvoor, aldus de kranten Daily Mail en Daily Mirror.

De Britse politie gaat ervan uit dat het kind tijdens een verkeerd uitgedraaide inbraak is ontvoerd.

Meest gelezen