Tv-programma's meest trending op Twitter in België

De microblogsite Twitter heeft gemeld dat de top tien van meest trending hashtags (trefwoorden) van het voorbije jaar in België volledig bestaat uit hashtags voor televisieprogramma's. #thuisopeen voert de lijst aan voor de Vlaamse versie van "The voice" en de soap "Familie".

De microblogsite Twitter meldt dat de top tien van meest trending hashtags in België allemaal refereren naar televisieprogramma's die het afgelopen jaar werden uitgezonden.

De top drie bestaat uit #thuisopeen, #tvvv (The voice van Vlaanderen) en #familie. "Reyers laat", "De zevende dag", "Familie" en "Vive le vélo" staan ook in de top tien. De hashtag voor "The voice Belgique" (#thevoicebe) is de hoogste Franstalige notering op de vijfde plaats.

De Belgische voetballer Eden Hazard is de enige Belg in de wereld in de top 1.000 van meest gevolgde accounts van het voorbije jaar met 3,2 miljoen volgers. Vincent Kompany valt net buiten die lijst met ruim 2 miljoen volgers.

De Amerikaanse zangeres Katy Perry blijft wereldwijd de populairste met 60,7 miljoen volgers. Op de tweede plaats staat haar Canadese collega Justin Bieber met 57,3 miljoen volgers. Bieber was het populairste gespreksonderwerp in 2014 op Twitter.