Vandeput sluit Belgische missie in Libanon plechtig af

In Libanon is de Belgische VN-missie nu ook officieel beëindigd. De missie werd in november al officieus beëindigd, maar nu reisde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) officieel af naar Libanon.

De opdracht van het Belgische detachement bestond erin de toegangscorridors te ontmijnen voor de "Blue Line", de demarcatielijn die de VN had vastgelegd waarachter de Israëlische troepen zich dienden terug te trekken uit Libanon. In totaal werden 3,7 kilometer aan verbindingswegen langs 29 "Blue Points" ontmijnd en beveiligd.

Van oktober 2006 tot februari 2009 was er ook een Belgisch militair veldhospitaal operationeel, waar 9.100 patiënten, VN-militairen en Libanese burgers, werden verzorgd. Daarna werd het medisch materieel en de patiënten overgedragen aan het ziekenhuis van Tibnin.

Meest gelezen