Verdachte moord Béatrice blijft aangehouden

De verdachte van de moord op de 14-jarige Béatrice Berlaimont blijft aangehouden. Dat heeft zijn advocaat meegedeeld. De verdachte is trouwens geen onbekende voor het gerecht. Hij zou al twee keer een gevangenisstraf hebben uitgezeten, onder meer voor aanranding en diefstal.

De verdachte werd gisteren in voorlopige hechtenis geplaatst, nadat hij 's middags in het centrum van Aarlen was opgepakt. De onderzoeksrechter had in principe nog tot vanmiddag de tijd om te beslissen over zijn aanhouding.  De man wordt ook gelinkt aan een andere ontvoering van vorige week. Een jonge vrouw werd toen aangevallen in haar auto en vervolgens vastgebonden. De dader ging er vandoor met haar bankkaarten.

Het parket bevestigde gisteren dat er een verdachte werd aangehouden. Dat gebeurde op basis van DNA-materiaal, aldus parketwoordvoerster Sarah Pollet. Over de identiteit van de verdachte, wilde het parket geen details geven. Het is wel al zeker dat de man in het centrum van Aarlen woonde, recht tegenover het politiecommissariaat. De wijk waar de man woont, werd gisteren de hele middag afgesloten om nieuwsgierigen weg te houden.

Gerechtelijk verleden

In de kranten circuleren ondertussen verschillende verhalen over de man. Volgens Het Nieuwsblad werd de man in 2006 veroordeeld tot een jaar cel voor het vernielen van tachtig auto's. Twee jaar later kreeg hij nog eens twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, nadat hij vermomd als politieagent een jong stel had aangevallen en het meisje had aangerand. Die voorwaardelijke celstraf had hij volgens de krant nog maar net uitgezeten. Ook Het Laatste Nieuws bericht dat de verdachte "nog maar enkele maanden" op vrije voeten was.