Vlaams-Brabant blijft fors investeren in provinciedomeinen

Hoewel de provincie Vlaams-Brabant vanaf 2015 jaarlijks 7,6 miljoen euro moet besparen door het schrappen van het provinciefonds, blijft ze fors investeren in haar provinciedomeinen van Huizingen, Kessel-Lo, Diest en Zoutleeuw. De tarieven zullen volgens de bevoegde gedeputeerde Walter Zelderloo (Open VLD) worden verhoogd.

Opvallende investeringen die voor volgend jaar gepland zijn, zijn de vernieuwing van de onthaalzone in Huizingen (534.400 euro), de herinrichting van de toegangszone aan de Beemdenstraat in Kessel-lo (350.000 euro), de uitbouw van de Vinnehoeve in het Vinne in Zoutleeuw (332.525 euro) en de verdere herinrichting van de avontuurlijke zone in de Halve Maan in Diest (313.500 euro), de restauratie van het groen in de rotstuin in Huizingen (251.200 euro), de vernieuwing van speeltuigen in Kessel-lo (100 euro) en de vervanging knuppelpaden in Zoutleeuw (50.000 euro).

Over de nieuwe tarieven wil Zelderloo nog niet veel kwijt omdat het dossier nog aan de deputatie moet worden voorgelegd. "Enerzijds willen we een indexatie doorvoeren met aanpassing aan de stijgende werkingskosten. Anderzijds zullen we ook de prijzen in de verschillende domeinen wat meer op mekaar afstemmen en op die manier een einde maken aan de soms grote prijsverschillen van 10 tot 30 procent", aldus de gedeputeerde.

De nieuwe tarieven zullen bij het begin van het seizoen, volgend jaar in april, worden ingevoerd.