Vriendin van premier Michel verliest baby

Premier Charles Michel (MR) en zijn vriendin verliezen hun kindje. Normaal zouden ze in maart volgend jaar ouders worden, maar het kindje blijkt niet levensvatbaar. De premier wil nu bij zijn vriendin zijn en schort zijn werkzaamheden de komende twee dagen op.

Een paar weken geleden raakte bekend dat de premier in maart volgend jaar vader zou worden. Vrijdag kreeg het koppel echter slecht nieuws te horen, dat tijdens verdere onderzoeken tijdens het weekend werd bevestigd.

De premier heeft vanochtend nog een groet gebracht aan het lichaam van de overleden koningin Fabiola. Hij wil echter de komende twee dagen bij zijn vriendin in het ziekenhuis zijn en onderbreekt daarom zijn activiteiten.

Daardoor zal hij bijvoorbeeld donderdagnamiddag in de Kamer geen hulde brengen aan de overleden koningin, zoals de premier gebruikelijk doet, maar zal vicepremier Kris Peeters (CD&V) in naam van de regering de hommage brengen.

Donderdag staat ook een ministerraad geprogrammeerd, maar die zal elektronisch verlopen. Vrijdag zal de eerste minister zijn activiteiten opnieuw opnemen en zal hij de begrafenis van koningin Fabiola bijwonen.