Vrouw komt om bij tragisch ongeval met vrachtwagen in Halle

In Halle is aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Demaeghtlaan een dode gevallen bij een ongeval. Volgens getuigen had een vrachtwagen een vrouw aangereden op een zebrapad. De chauffeur zou de aanrijding niet gemerkt hebben en bleef enkele honderden meters doorrijden, terwijl het lichaam nog vastzat aan de vrachtwagen.

Het parket bevestigt dat de 71-jarige vrouw uit Halle een kleine kilometer werd meegesleurd door de vrachtwagen, voor ze op de grond terechtkwam en nog ter plaatse overleed.

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige hadden zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht om over te steken. Het slachtoffer stak het zebrapad over, terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Een getuige reed nog achter de vrachtwagen om de chauffeur te proberen stoppen, maar die is uiteindelijk doorgereden. De getuige kon wel de nummerplaat noteren, waardoor de vrachtwagen snel kon worden opgespoord.

Het voertuig is intussen teruggevonden, maar van de chauffeur is geen spoor. Hij wordt opgespoord door de lokale politie. Het is niet duidelijk of de man al dan niet wist dat hij iemand had aangereden.

De wetsdokter gaat vandaag het lichaam van het slachtoffer grondig onderzoeken op sporen en zal nadien samen met de verkeersdeskundige de gevonden vrachtwagen onderzoeken.