Zware avondspits op E40 en E314 door ongeval in Wilsele

Een ongeval dat rond 16 uur vanmiddag gebeurde op de E314 in Wilsele bij Leuven, in de richting van Genk, veroorzaakt heel wat hinder tijdens de avondspits. Bij het ongeval waren drie bestelwagens betrokken. De linkerrijstrook was even versperd, maar werd snel weer vrijgemaakt. Toch verloopt het verkeer nog moeizaam.

Even voor 17 uur stond er een file van meer dan 20 kilometer. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum reikte de file tot op de E40 in Sterrebeek. Het duurde gemiddeld twee uur om van de Brusselse ring tot in op de E314 in Wilsele te geraken.

Bij het ongeval waren drie bestelwagens betrokken. Volgens de verkeerspost van de federale politie in Bertem was er alleen materiële schade en vielen er geen gewonden.

Op de plaats van het ongeval werd de linkerrijstrook van de snelweg even afgesloten. Omstreeks 17 uur was de weg weer volledig vrijgemaakt. Toch verloopt de avondspits nog moeizaam.