"Birdman" maakt kans op zeven Golden Globes

Het Amerikaanse filmprijzenseizoen is officieus op gang getrokken met de bekendmaking van de genomineerden van de 72e editie van de Golden Globes. De film "Birdman" van Alejandro Gonzalez Inarritu is de favoriet met zeven nominaties. "Deux jours, une nuit" van de broers Dardenne heeft geen nominatie gekregen in de categorie beste niet-Engelstalige film.

De genomineerden voor de 72e editie van de Golden Globes zijn vanmiddag bekendgemaakt in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Het komische drama "Birdman" van Alejandro Gonzalez Inarritu met Michael Keaton, Edward Norton en Naomi Watts heeft zeven nominaties in de wacht gesleept. Geen enkele film deed beter.

"Birdman" kan onder meer de prijs voor beste film (komedie of musical), beste regisseur (algemeen) en beste acteur (komedie of musical) met Michael Keaton winnen.

In de categorie beste film (komedie of musical) neemt "Birdman" het op tegen "The Grand Budapest Hotel", "Into the woods", "Pride" en "St. Vincent". In de categorie beste film (drama) nemen "Boyhood", "Foxcatcher", "The imitation game", "Selma" en "The theory of everything" het tegen elkaar op.

Voor de Belgische filmliefhebbers was het vooral uitkijken naar de mogelijke nominatie van de Belgische Oscarinzending, "Deux jours, une nuit" van de broers Dardenne. Die film is niet genomineerd voor de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

De genomineerden voor beste niet-Engelstalige film zijn de Zweedse film "Force majeure", de Frans-Duits-Israëlische coproductie "Le procès de Viviane Amsalem" (Gett: The trial of Viviane Amsalem), de Poolse inzending "Ida", de Russische film "Leviathan" en "Tangerines" uit Estland.

Meest gelezen