Beveiligingstips van onze surfers

Uit een kleine poll op onze site blijkt dat een derde van onze gebruikers al eens te maken had met een inbraak in huis. We vroegen daarom naar tips om inbraken tegen te gaan. Hieronder volgt een bloemlezing.
 • Plaats een licht met sensor aan de woning. Zodra iemand in de buurt komt gaat het licht aan. In de hele straat waren er inbraken, maar niet bij ons. Het werkt dus.
 • Bij schuiframen: plaats een op maat gezaagde bezem tussen het schuifraam en de muur. Zo kan de balkondeur niet opengeschoven worden, ook al wordt het slot gekraakt.
 • Beetje ludiek, helemaal gratis en om een grapje uit te halen met mijn buren: bordje aan het raam geplaatst met de tekst "deze woning is de best beveiligde uit de omgeving". Geplaatst nadat de sloten en cylinders preventief werden vervangen en de openende ramen voorzien werden van sloten.
 • Eenvoudig en vrij goedkoop: neem een goede waakhond in huis. Heeft nog het voordeel dat het een gezonde bezigheid is om er mee te gaan wandelen en de eenzaamheid te bannen.
 • Een gouden tip: meer thuiswerk. Ik woon in een verkaveling in een doodlopende straat en tussen het werk door neem ik af en toe een pauze. Ik kijk dan eens door het raam of doe een wandeling met de hond. Meer thuiswerk is bovendien ook goed voor het milieu.
 • -Sober leven: hoe minder je hebt, hoe minder dat er gestolen kan worden.
  - Rijkdom en materialisme niet etaleren.
  - Hond in huis halen: Als een inbreker moet kiezen tussen een huis met of een huis zonder hond, kiest hij voor de minste weerstand. De dierenasielen zitten bovendien stampvol met toffe gezelschapsdieren.
 • Blikje met steentjes of spijkers op de deurklink zetten. Als het valt veel lawaai.
 • Stroom op de deurknop.
 • Ik heb een alarminstallatie laten plaatsen. Misschien duur, maar wel nuttig.

Er waren ook surfers met kritische bemerkingen.

 • Waarom tips verzamelen en delen? De inbrekers lezen mee hoor.
 • Meer politie op straat. Ik ben de hele dag thuis, maar zie nooit mijn wijkagent. Die doet misschien enkel en alleen de administratie?
 • Na een eerste inbraak zeven jaar geleden is er onlangs weer ingebroken in mijn huis. Na de eerste inbraak was er een preventie adviseur van de politie langsgekomen en aan de hand van zijn tips hebben we extra hang- en sluitwerk aangebracht. Het resultaat is dat we nu drie kapotten ramen en een kapotte voordeur hebben. De kosten bedragen 3.300 euro. Dus mijn advies: Niét doen, in tegenstelling tot de oproep van de overheid.