Centrale Langerlo wordt nog niet opgestart

De steenkoolcentrale van E.ON in Langerlo wordt vandaag nog niet heropgestart. Dat zegt Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden. "Het personeel heeft beslist dat de centrale niet wordt heropgestart, zolang het overleg niet de goede richting uitgaat", aldus de vakbondsman.

Morgenochtend wordt het overleg tussen directie en bonden hervat. "In afwachting van een goed verloop blijft de centrale stilliggen. Hopelijk kan de centrale vrijdag worden herstart, het blijft afwachten", aldus nog Van Wijngaerden.

"Voor ons moet er morgen niet noodzakelijk een finaal akkoord zijn, maar we moeten merken dat er bij de directie de wil is om stappen in de goede richting te zetten."

Overname

Het personeel van de steenkoolcentrale in Langerlo ging gisteren in staking. De centrale van 500 MegaWatt werd stilgelegd. Het personeel is ongerust over de toekomst en vreest in 2016 op straat te staan.

De directie heeft er alle vertrouwen in dat er een overnemer zal komen voor het project waarbij de steenkoolcentrale wordt omgevormd tot een biomassacentrale.