Dirk Brossé brengt concert ten voordele van Fonds Aurore Ruyffelaere

Dirigent Dirk Brossé speelt volgende dinsdag samen met het Nationaal Orkest van België in de Gentse Bijloke een concert ten voordele van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Dat fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere, de jonge vrouw die eind juli vorig jaar werd vermoord na een nachtje Gentse Feesten, levendig te houden. De opbrengst van het concert zal gaan naar een project rond herinneringseducatie.

Brossé brengt het concerto voor cello komend weekend ook al in de Brusselse Bozar en maandag in De Warande in Turnhout. Maar de opbrengst van het concert in Gent gaat integraal naar het Fonds Aurore Ruyffelaere. Dat fonds werd opgericht enkele dagen na de moord op de 29-jarige vrouw. Ruyffelaere was lerares geschiedenis en de nadruk van haar opvoedingsvisie lag op herinneringseducatie, ter bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie.

Wat de precieze opbrengst van het concert zal zijn, is nog te vroeg om te becijferen, maar volgens Brossé zal het om een "behoorlijk bedrag" gaan. Het concert was ook binnen de kortste keren uitverkocht.

Ruyffelaere was de stiefdochter van Dirk Brossé. Hij is getrouwd met haar moeder Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment and Trade.

Het Fonds Aurore Ruyffelaere is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting.

Meest gelezen