Drukke avondspits op de weg begint vroeg

Vanmorgen was het erg druk op de weg, een gevolg van de staking van een deel van de de treinbestuurders. En ook vanavond rijden heel wat treinen niet uit. En dat betekent dus een extra zware avondspits op de weg, een spits die vroeg is begonnen.

De drukte concentreert zich vooral rond Brussel, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Door de acties bij het spoor zijn we niet alleen erg talrijk op de weg, maar veel pendelaars zijn wellicht heel vroeg huiswaarts gekeerd en dat zorgt sinds 16.15 uur voor wachtttijden van één uur en meer op de Brusselse buitenring."

"Maar het is ook en vooral bijzonder druk op de stadslanen in Brussel en de kleine ring. Dat komt omdat vanochtend heel wat meer mensen dan gewoonlijk de stad zijn ingereden. Die moeten de stad vanavond natuurlijk ook weer verlaten", zegt Beeckman nog.

Ook op de uitvalbanen uit Brussel en rond Antwerpen staan rond 17.30 uur soms lange files, voor een totaal van 250 kilometer .

Ochtendspits

Ook de ochtendspits was heel druk. Heel wat mensen die normaal de trein nemen, hebben vanmorgen noodgedwongen hun toevlucht gezocht tot de auto. Daarnaast zijn er ook heel wat ongevallen gebeurd.

"Het was al heel vroeg erg druk richting Brussel. Vooral uit Gent en Limburg, de twee regio's die het hardst getroffen lijken door de staking op het spoor", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Om 7 uur was er al een wachttijd van een uur op de E40 vanuit Gent."

Ongevallen

Op de E313 richting Antwerpen gebeurde vanochtend een ongeval met drie wagens ter hoogte van Ranst, met wachttijden van twee uur als gevolg. Even later gebeurde er ter hoogte van Wommelgem een ander ongeval. Ook daar was één rijstrook even versperd.

Op de E40 richting Brussel gebeurde een ongeval ter hoogte van Bertem, waardoor er even twee rijstroken versperd waren. In Evere waren er ook even twee rijstroken versperd richting Meiser. Door een defect voertuig op de Binnenring in Wemmel was de rechterrijstrook er even versperd.