Eén zet 2015 in met tien nieuwe programma's

"Eén brengt in 2015 een gevarieerde mix van nieuwe programma's en bekende titels. Eén blijft herkenbaar en betrouwbaar, wel willen we meer variatie op het scherm brengen." Dat was de boodschap van Olivier Goris, de netmanager van Eén, bij de voorstelling van het nieuwe programmaschema van Eén.

Eén is klaar voor het begin van het nieuwe jaar. Netmanager Olivier Goris heeft tien nieuwe programma's voorgesteld en ook verschillende vaste waarden blijven van de partij.

Een van die vaste waarden is de soapserie "Thuis". Het dagelijkse programma loopt tot en met 26 juni, dat is een maand langer dan normaal. De fans zullen twintig extra afleveringen kunnen bekijken de komende maanden.

In 2015 worden ook de nieuwe fictiereeksen "Tom & Harry" (foto) en "Nieuw Texas" uitgezonden op Eén. "Tom & Harry" vertelt het verhaal van Jelle, een weduwe die van het wijnbedrijf een succes heeft gemaakt. Haar zoon Tom staat op het punt om vader te worden, maar dan blijkt dat Tom kort na zijn geboorte op de kraamafdeling werd verwisseld met een andere baby. "Nieuw Texas" is een komische familiereeks over vier volkse broers die een riante villa erven.

Jan Van Looveren zegt "Ja" op alles

Eén heeft ook verschillende humaninterestprogramma's in de pijplijn. "Afspraak in Rio" volgt de voorbereiding van tien Belgische atleten op de Olympische Spelen in Brazilië in 2016. "Luchthaven 24/7" volgt het leven op Brussels Airport. Annemie Struyf heeft een nieuwe reeks van "Via Annemie" klaargestoomd en "De zoo: achter de schermen" geeft de kijker een inkijk in het leven achter de schermen van de Zoo Antwerpen en Planckendael.

Acteur en presentator Jan Van Looveren heeft zijn agenda zestig dagen vrijgemaakt voor zijn nieuwe show "Ja Jan" (foto). Van Looveren zal zestig dagen lang ja op alles zeggen wat op zijn pad komt. Waar hem dat brengt, zien de kijkers van Eén vanaf 5 januari.

Lieven Scheire maakt zijn rentree bij de VRT in het programma "De schuur van Scheire". Het "prettig gestoorde wetenschapsmagazine" met onder anderen Henk Rijckaert, Bart Van Peer en Kurt Beheydt wordt elke woensdag uitgezonden.

Cath Luyten neemt fakkel over van "Bart & Siska"

Eind oktober werd al bekendgemaakt dat Bart Peeters en Siska Schoeters vanaf 12 januari een nagelnieuwe talkshow voor hun rekening zouden van maandag tot en met donderdag. De talkshow van Peeters en Schoeters zal "Bart & Siska" als titel hebben.

Op 23 februari zal Cath Luyten (foto) de fakkel overnemen om 22 uur. Zij bereidt een gloednieuw programma voor. Op 30 maart zijn Freek Braeckman en Tomas de Soete opnieuw van de partij in "Café Corsari".

"Dagelijkse kost", "Blokken" en VRT Nieuws

Eén zet in 2015 vooral in op Vlaamse programma's, maar er zal ook heel wat internationale fictie uitgezonden worden met onder meer "Hostages", "How to get away with murder", "Midsomer murders" en "DCI Banks". Ook van "Flikken Maastricht" komt er een nieuw seizoen.

De vertrouwde programma's van de nieuwsdienst op Eén blijven een sleutelrol spelen in het aanbod van Eén, met onder meer "Het journaal", "Koppen", "Volt", "De vrije markt", "Villa politica" en "De zevende dag".

Jeroen Meus blijft koken in "Dagelijkse kost" en Ben Crabbé zal ook in 2015 de vragen stellen in "Blokken" (foto). "Iedereen beroemd" blijft ook van de partij na het journaal. In 2015 wordt ook de awardshow van de MIA's, een special naar aanleiding van de 60e verjaardag van het Eurovisiesongfestival, het Songfestival zelf en een Kom Op Tegen Kanker-show uitgezonden.

© VRT - Lies Willaert

Ontdek het nieuwe aanbod van Eén online