Gaat deze Charlotte De Cock Luc Tuymans achterna?

Charlotte De Cock is model en DJ, maar in de eerste plaats toch schilderes, want schilderen is wat ze het liefst doet. Niemand minder dan Luc Tuymans is een fan van haar werk. Van hem heeft ze ook een portret gemaakt, net als van twaalf andere Antwerpse cultuuriconen.

"Thirteen Masters" is een reeks van dertien portretten van Antwerpse cultuuriconen, van Robbe De Hert over Tom Barman tot Jan Decleir. "Het is een ode aan de Antwerpse cafécultuur. Die sfeer is een beetje aan het uitsterven", zegt de 27-jarige schilderes.

De reeks is tentoongesteld in de Kloosterstraat in Antwerpen. De expo werd geopend door Luc Tuymans, die zelf ook geportretteerd werd door De Cock. Het is een krachtig werk, dat ze liet zien in "Reyers laat". "Portretten zijn heel moeilijk, heel gecompliceerd, want je moet het karakter weergeven", vindt ze zelf.

Het portret blijkt zo'n 5.500 euro te kosten. "Een koopje", volgens componist Dirk Brossé, die mee aan tafel zat in "Reyers laat".