Hebt u uw telefoonbuur al goeiedag gezegd vandaag?

Beter een goede telefoonbuur dan een verre vriend, maar in een ideale wereld bent u natuurlijk ook bevriend met uw telefoonbuurman/vrouw. Sinds gisteren zijn er in Vlaanderen tal van dergelijke vriendschappen ontstaan. Neem uw gsm bij de hand en zet snel de eerste stap.
Ondergetekende hoopt dat zijn telefoonbuur een teken van leven geeft.

Eerst en vooral, wat is een telefoonbuur? Het antwoord op die vraag is heel duidelijk. Dat is iemand die bijna hetzelfde gsm-nummer heeft als jijzelf, alleen het laatste cijfer verschilt. Is jouw gsm-nummer 0472913917, dan zijn 0472913916 en 0472913918 uw buren. Het zijn zij dus die je een bericht moet sturen.

De oproep werd gisteren de wereld ingestuurd door onze collega's van Sambal en het succes is groot. Iets wat ze nooit hadden durven verwachten. "Blijkbaar spreekt het enorm tot de verbeelding om te weten wie uw telefoonbuur is", zegt Lesley Demuynck van Sambal. "Het is heel random allemaal en net dat maakt het zo leuk."

Beste screenshots zijn gebundeld

Het leren kennen van uw telefoonburen gaat in twee stappen. De eerste stap is natuurlijk een bericht sturen. Als er respons komt, dan wordt er van de conversatie een screenshot genomen. De beste en leukste screenshots zijn verzameld op deze tijdelijke Facebookpagina.

lees ook