Kinderdagverblijf geëvacueerd na gaslek

In het centrum van Marke, een deelgemeente van Kortrijk, is een gaslek ontstaan. De kinderen die in het kinderdagverblijf De Pagadder verbleven zijn geëvacueerd, naast ook wat buurtbewoners. Het lek is ondertussen gedicht en al het gevaar is geweken.

Kort na de middag ontstond in de Kloosterstraat een gaslek, nadat arbeiders een middendrukleiding hadden geraakt. De kinderen van het kinderdagverblijf werden naar de cafetaria van het woonzorgcentrum aan de overkant van de straat gebracht. De ouders van de kinderen werden verwittigd en mochten hun kinderen komen ophalen.

Het gaslek is ondertussen gedicht, maar nog niet hersteld. "De straat blijft afgesloten maar er is wel geen gevaar meer. De bewoners kunnen nog niet terug naar hun woning want alle huizen moeten eerst gecontroleerd worden", zegt Frank Maes van de politie.

Het kan nog een paar uur duren voor iedereen weer naar huis mag.