Trijntje Oosterhuis zingt "Walk along" in Wenen

De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis heeft haar nummer voor het Eurovisiesongfestival voorgesteld. "Walk along" werd geschreven door haar collega Anouk, die enkele jaren geleden nog hoge ogen gooide op de liedjeswedstrijd met het ingetogen nummer "Birds".
Copyright Danny van den Berg / www.dannyvandenberg.eu / danny@dannyvandenberg.eu

Nederland deed het de voorbije jaren goed op het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar eindigde The Common Linnets op de tweede plaats met "Calm after the storm". In 2012 was Anouk goed voor de zesde stek met "Birds".

In 2015 sturen de Nederlanders Trijntje Oosterhuis naar de liedjeswedstrijd in Wenen. De zangeres heeft deze voormiddag haar nummer "Walk along" voorgesteld op de Nederlandse radiozender Radio 2.

"Het is een liedje dat je niet van mij verwacht. Het is geen ballad, het is power", zegt Oosterhuis over het nummer dat Anouk heeft geschrveven.

De Nederlandse Songfestivalkenner Cronald Maas is alvast positief over de keuze van Oosterhuis. "Het is energiek en er zit melacholie in. Je hoort iets van Anouk, maar Trijntjes stem excelleert zoals we niet eerder hebben gehoord", is zijn conclusie.