Twee arbeiders gewond na ongeval op bouwwerf

Twee Portugese arbeiders zijn vanmiddag in Lier gewond geraakt bij een werkongeval. Een muur op de werf viel, vermoedelijk door een rukwind, om en kwam op de twee arbeiders terecht.

De twee arbeiders waren om 13.15 uur op het bouwwerf van een oude gasfabriek op de Gaslei in Lier aan het werk. Die fabriek wordt momenteel omgebouwd naar een appartementencomplex en de arbeiders waren een muur aan het metselen op de vierde verdieping van het gebouw. Opeens kwam een muur naar beneden, vermoedelijk door een rukwind. 

De brandweer van Lier kwam ter plaatse om de arbeiders te evacueren. Nadien werden ze overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De mannen verkeren niet in levensgevaar. Ook de dienst Toezicht op het Werk kwam ter plaatse maar na de vaststellingen mochten de werken gewoon verder gezet worden.