Vijf mannen opgepakt na mislukte arrestatiepoging eind november

De Brusselse lokale politie heeft gisteren vijf mannen opgepakt die op 28 november met geweld geprobeerd hadden een arrestatie te verhinderen. Bij die confrontatie met de politie raakten twee agenten ernstig gewond. Drie andere verdachten van dezelfde feiten worden nog opgespoord. Dat meldt het Brusselse parket.

Twee politie-inspecteurs van de Matonge-cel van de Brusselse lokale politie, die gespecialiseerd is in straatdeals in de gelijknamige wijk, herkenden op 28 november in de Langlevenstraat een man die geseind stond als drugdealer. De man stapte een café binnen, gevolgd door een van de inspecteurs. Zowel de verdachte als de politieman kwamen snel weer naar buiten en daar probeerden de agenten de dealer in de boeien te slaan, maar vrijwel onmiddellijk werden ze bekogeld met een hoop flessen. De dealer probeerde op de loop te gaan maar viel, samen met een agent, op de grond, terwijl zich rond de agenten een groepje mensen verzamelden die de agenten met flessen bleven bekogelen.

Verschillende andere politieagenten kwamen ter plaatse maar konden de agressieve groep niet op afstand houden. De agenten moesten zelfs al het mogelijke doen om te vermijden dat hun dienstwapens werden afgenomen. Pas nadat nog eens vijf agenten in versterking waren gekomen, kon de politie een eind maken aan de confrontatie. Intussen waren wel twee agenten gewond geraakt.

Gisteren kon de politie vijf mannen oppakken die bij de confrontatie betrokken waren. Allen waren al bekend bij het gerecht en een van hen is lid van een stadsbende. Vier van de opgepakte mannen zijn ter beschikking gesteld van het parket.