Will Tura zingt "Hoop doet leven" op afscheid Fabiola

De zanger Will Tura zal vrijdag op de begrafenis van koningin Fabiola het nummer "Hoop doet leven" zingen. In 1993 bracht hij het nummer ook tijdens de begrafenis van koning Boudewijn. "Het is best wel stressy", meldt Will Tura op Radio 2 Vlaams-Brabant.
BELGA/VAN ASSCHE

"Het kantoor van koningin Fabiola en het kantoor van koningin Mathilde hebben Will Tura gecontacteerd om te zingen op de afscheidsplechtigheid van Fabiola en hij is daar uiteraard op ingegaan", meldt het management van Will Tura.

Eerder deze week zei Will Tura nog dat het hem zou verbazen mocht hij twee keer op het afscheid van een vorst zou zingen. "Als ze het toch vragen, dan doe ik het", klonk het maandag.

Will Tura zal morgen "Hoop doet leven" zingen op uitdrukkelijke vraag van Fabiola. "Je hebt de beelden ooit wel gezien, waar Fabiola met de hand de arm vastneemt van iemand van de familie wanneer ik "Hoop doet leven" zing. Het hof wil dat ik dat herhaal voor haar", aldus Tura.

Op 7 augustus 1993 zong Will Tura de nummers "Hoop doet leven" en "Ik mis je zo" op de begrafenis van Boudewijn. "Het was een bijzonder grote eer dat het hof mij vroeg, maar het leverde me wel heel veel stress op", aldus Tura.

De begrafenis van Fabiola wordt morgen rechtstreeks uitgezonden op Eén, via streaming op deredactie.be en wereldwijd via de satellietzender BVN. De uitzending gaat om 9.30 uur van start.