"Ik koester geen wrok tegen de jonge Wahlberg"

Mark Wahlberg mag dan nu een gerespecteerd acteur zijn, in zijn jeugdjaren daarentegen was hij niet vies van een vechtpartij meer of minder. Toen hij 16 was, liep een schermutseling zodanig uit de hand -Wahlberg probeerde alcohol te stelen- dat hij 45 dagen in de gevangenis mocht afkoelen. De nu 43-jarige acteur wil, omdat hij sindsdien zijn leven drastisch veranderde, deze veroordeling van zijn strafblad verwijderd zien en diende daarvoor een aanvraag in. Een van de slachtoffers toen, Johnny Trinh, heeft daar alvast geen moeite mee.

Trinh, die momenteel in Arlington, Texas (VS) woont, ontkende op nieuwswebsite Daily Mail alvast dat het gevecht toen de oorzaak van de blindheid aan een van zijn ogen was: "Die wonde heb ik opgelopen tijdens de Vietnamese oorlog. Daar had het incident met Wahlberg niets mee te maken. Het bracht me van de wijs, ja, maar een blijvend letsel hield ik er niet aan over."

"Voor mij mag dat incident van zijn strafblad verwijderd worden. Hij was toen jong en roekeloos. Iedereen verdient een tweede kans. Die misdaad moet niet langer boven zijn hoofd blijven hangen."

"Hij heeft voor die misdaad betaald door naar de gevangenis te gaan. Ik zal niet zeggen dat het geen pijn deed toen hij me in het gezicht sloeg. Maar dat is nu al lang vergeten. Ik hoop hem ooit persoonlijk te kunnen zeggen dat ik geen wrok koester", besloot de nu 59-jarige man.

lees ook