"Schade door geschrapte vluchten zal oplopen tot 5 miljoen euro"

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines raamt de financiële impact die ze oploopt door de nationale staking van maandag op 5 miljoen euro. De maatschappij is genoodzaakt al haar vluchten te annuleren gedurende de stakingsperiode, nadat vrijdag bekendgemaakt werd dat het Belgische luchtruim 24 uur lang gesloten wordt door de staking bij luchtverkeersleider Belgocontrol.

Het luchtruim zal door de actie bij Belgocontrol gesloten zijn van zondagavond 22.00 uur tot maandagavond 22.00 uur. "Brussels Airlines ziet dan ook geen andere oplossing dan al haar vluchten naar en vanuit Brussels Airport te annuleren", klinkt het vrijdagavond. De luchtvaartmaatschappij annuleerde eerder al proactief 84 vluchten op 15 december wegens de nationale staking.

"We betreuren ten zeerste dat het wederom de reizigers zijn die het slachtoffer zijn hiervan. We zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan. Collega's uit verschillende departementen zullen inspringen om ons call center te versterken", zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines

Passagiers van Brussels Airlines wier vlucht geannuleerd is, kunnen gratis omboeken naar een vroegere of latere datum, of ze hebben de optie om een volledige terugbetaling van hun ticket aan te vragen. Het Service Center van de maatschappij blijft daarom langer open op vrijdagavond en zal tot 21.00 uur bereikbaar zijn: +32 (0)2 723 23 62. Passagiers kunnen ook terecht aan de luchthavenbalies om hun tickets te wijzigen.