"Verkeersbord voor overstekende senioren is volstrekt onwettig"

Mobiliteitsorganisatie Touring is niet te spreken over het bord dat de gemeente Beersel heeft geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor overstekende senioren. "Het is onaanvaardbaar dat lokale overheden de wettelijke bepalingen aan hun laars lappen en op een onwettige manier elk hun eigen verkeersreglement beginnen te maken", klinkt het.

Touring vindt dat de informatie van verkeersborden duidelijk en uniform moet zijn en dat in het hele land. Volgens de mobiliteitsorganisatie is het dan ook de federale regering die bevoegd is voor de algemene verkeersreglementering. Lokale overheden kunnen enkel reglementen invoeren die aanvullend zijn en niet in strijd met de federale verkeerswet, klinkt het. "Ook al bestaat er geen officieel bord om te waarschuwen voor overstekende senioren, de lokale besturen hebben wel andere middelen ter beschikking zoals duidelijke oversteekplaatsen en bestaande borden die waarschuwen voor overstekende personen."

Touring vindt het ook een slecht signaal naar de weggebruiker toe. "Het kan toch niet dat lokale besturen "foert" zeggen tegen de wetgeving. Dat is een slecht signaal naar de weggebruiker toe, die zelf verondersteld wordt om de wet te respecteren op straffe van boete."

Meest gelezen