Aanhoudingsbevelen tegen verdachte moord Béatrice bevestigd

De raadkamer van Aarlen heeft de aanhoudingsbevelen tegen Jérémy P. bevestigd. De procureur des Konings had gevraagd om ze met een maand te verlengen. Dat is vernomen van persmagistraat Sarah Pollet.

De 26-jarige Jérémy P. werd woensdagmorgen onder aanhoudingsbevel geplaatst voor de ontvoering van de 14-jarige Béatrice Berlaimont, met de verzwarende omstandigheid dat de ontvoering of de vrijheidsberoving tot de dood van het slachtoffer heeft geleid. Hij werd ook in verdenking gesteld voor de aanranding van een 23-jarige vrouw op donderdag 4 december. Het slachtoffer werd in de rand van Aarlen aangevallen terwijl ze in haar voertuig zat te telefoneren.

De advocaat van Jérémy P. heeft er zich niet tegen verzet dat zijn cliënt langer in de cel blijft. De verdachte vreest ook dat, mocht hij vrijkomen, hij het slachtoffer wordt van een openbare afrekening. Hij ontkent volgens meester Dimitri Soblet nog altijd de feiten die hem ten laste worden gelegd, zelfs al zijn "de aanwijzingen in het dossier belastend voor mijn cliënt."

Béatrice Berlaimont verdween op 21 november. Haar levenloze lichaam werd tien dagen later teruggevonden in het bos van Sesselich, niet ver van haar school.