AC/DC start Europese tournee in Nederland

De Australische rockgroep AC/DC heeft een eerste reeks van elf concerten in Europa aangekondigd. Voorlopig is er nog geen datum voor België geprikt. AC/DC heeft sinds kort het nieuwe album "Rock or bust" in de rekken liggen. De groep kondigde aan dat AC/DC volgend jaar de wereld rond zal reizen.

AC/DC heeft een eerste reeks van elf concerten in Europa aangekondigd voor 2015. De tournee gaat van start op 5 mei in Arnhem in Nederland. Daarna reist de groep naar Duitsland, Schotland, Ierland, Engeland en opnieuw Duitsland. Op 12 juli is het voorlopig laatste concert in Gelsenkirchen in Duitsland gepland.

Enkele weken geleden meldde de band in een interview met Studio Brussel dat AC/DC zeker ook op het podium zal staan in België in 2015.

Verschillende muziekmagazines speculeerden de voorbije weken over optredens van AC/DC op de grote Europese festivals zoals Glastonbury en Rock Werchter. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid.