Agent laat zijn hart spreken voor dievegge

Toen een winkeldievegge op heterdaad betrapt werd, dacht ze niet dat er ze er zonder bekeuring vanaf zou komen. Maar toen politieagent Wiliam Stacy uit Tarant, Alabama (VS), die de oproep voor de winkeldiefstal beantwoordde, haar verhaal hoorde, reageerde hij anders dan verwacht.

Stacy op ABC News: "Toen ik in de winkel arriveerde, confronteerde ik de vrouw met hetgeen ze gedaan had. Ze verontschuldigde zich onmiddellijk en had oprecht spijt over wat ze gedaan had."

In plaats van haar een bekeuring te schrijven, kocht de agent een 12-tal eieren en schonk die aan de vrouw, zodat ze tenminste haar kinderen een maaltijd kon geven: "Ze heeft me eindeloos bedankt. Ze begon te huilen en vroeg me of ze me een knuffel mocht geven. Ze drong zelfs aan om me te betalen met het beetje geld dat ze bij zich had. Ik heb haar gezegd dat de beste manier om me te betalen was, dat ze beloofde nooit meer te stelen."

"Ik kan niet geloven dat zo’n klein gebaar door het internet zo’n impact heeft", aldus de agent nog.

lees ook