Amerikaanse Westkust getroffen door hevig noodweer

De Westkust van de Verenigde Staten wordt getroffen door een zware storm, de zwaarste in vele jaren daar. Duizenden mensen zitten zonder stroom en (snel)wegen zijn onder water gelopen. In de staat Oregon vielen twee doden. De storm heeft nu grootstad Los Angeles bereikt, verschillende voorsteden zijn geëvacueerd.

De stormdepressie veroorzaakt hevige regenval, sneeuw en zware windstoten. Modderstromen en puin -  door het wassende water meegesleurd - blokkeren de snelweg langs de oceaankust. Ook veel andere wegen staan volledig blank waardoor heel wat mensen niet op het werk of op school geraken.

In de staat Washington zitten meer dan 150.000 mensen zonder elektriciteit. In Oregon stierf een dakloze toen hij een boom op zich kreeg en ook een tiener werd dodelijk getroffen door een omvallende boom. Ook in de baai van San Francisco veroorzaakte de storm al heel wat schade, een huis werd in de Stille Oceaan gesleurd.

Nu heeft de storm miljoenenstad Los Angeles bereikt. Verschillende woningen in de voorsteden zijn al beschadigd geraakt, onder meer door modderstromen. Sommige wijken zijn dan ook uit voorzorg geëvacueerd.