BBC Music Awards voor Pharrell Williams en Ed Sheeran

Pharrell Williams en Ed Sheeran zijn de grote winnaars geworden van de BBC Music Awards. De muziekprijzen van de Britse openbare omroep werden gisteravond voor het eerst uitgereikt.
Pharrell Williams wint zijn zoveelste award voor wereldhit "Happy".

De BBC Music Awards werden eerder dit jaar aangekondigd door de BBC, die daarmee zijn eigen muziekprijzen lanceert, naast onder meer de bekende Brit Awards. Het concept is wel lichtjes anders: op de BBC Music Awards werden er bijvoorbeeld maar vier prijzen uitgereikt.

De award voor beste Britse artiest ging naar Ed Sheeran. Hij werd verkozen boven Sam Smith, David Bowie, Elbow, Jungle en Royal Blood. Pharrell Williams won de awards voor beste internationale artiest en nummer van het jaar ("Happy"). Hij was niet aanwezig, maar bedankte iedereen in een videoboodschap. De vierde en laatste prijs, die voor beste nieuwe artiest, ging naar de Welshe rockgroep Catfish and the Bottlemen.

Opvallend is ook dat de winnaars van de awards gekozen werden door een groep van experts. Enkel voor nummer van het jaar mocht het publiek zijn stem uitbrengen. De awardshow werd gisteren live uitgezonden op de BBC. Onder meer Ed Sheeran, Coldplay, One Direction, Ellie Goulding en Tom Jones traden op.