Duitstalige Gemeenschap keurt begroting met tekort goed

Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft, meerderheid tegen oppositie, de begroting voor volgend jaar goedgekeurd. De Duitstalige Gemeenschap gaat in 2015 voor zowat 31 miljoen euro in het rood.

Minister-president Olivier Paasch (foto) schrijft het tekort toe aan de staatshervorming: voor de nieuwe bevoegdheden zijn niet alle middelen overgedragen.

De oppositie betreurde dat de begroting niet in evenwicht blijft, zoals de vorige bewindsploeg in het vooruitzicht had gesteld. Minister-president Paasch repliceerde dat het budget in evenwicht zou zijn mocht de Duitstalige Gemeenschap enkel de oude bevoegdheden hebben gehouden.

"Met de overdracht van nieuwe bevoegdheden en de onderfinanciering van twee ervan moeten we met nieuwe uitdagingen afrekenen. De situatie is ernstig, maar niet catastrofaal", luidde het.