Gucci ontslaat CEO en creatief directeur

Het Italiaanse modehuis Gucci gaat de top van het bedrijf vervangen. Zowel CEO Patrizio de Marco als creatief directeur Frida Giannini stappen binnenkort op. Gucci ziet de verkoop in Azië en in Europa terugvallen.

Het modehuis uit de stad Firenze is goed voor twee derde van de winst van het Franse moederconcern Kering, het vroegere PPR. De verkoop in Europa heeft te lijden onder de crisis in een aantal landen, maar ook op de Aziatische markt is de verkoop de laatste tijd teruggevallen.

In het voorbije kwartaal is is de winst met 2% teruggevallen tot 851 miljoen euro. Dat is niet dramatisch slecht in de huidige omstandigheden, maar heeft dus wel zijn impact op Kering.

Vandaag is dan bekendgemaakt dat CEO Patrizio de Marco eind dit jaar opstapt. De Marco was topman sinds 2009. Hij zal begin volgend jaar worden opgevolgd door Marco Bizarri, die nu Bottega Veneta, een ander topmerk van Kering leidt.

Creatief directeur Frida Giannini zal in februari opstappen nadat ze haar nieuwe kledingcollectie heeft voorgesteld. Zij is de partner van de Marco en ze hebben samen één dochter.

De CEO van Kering, François-Henri Pinault, heeft veel lof voor de Marco en Giannini.