Meer dan 10.000 gevallen van borstkanker in 2012

Het aantal gevallen van borstkanker is in 2012 gestegen met 0,4 procent tegenover 2011. In totaal waren er twee jaar geleden 10.531 gevallen in België. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Kankerregister, meldt borstkankerorganisatie Think-Pink.

"De stijging is weliswaar een relatief beperkte toename, maar met 10.531 gevallen blijft borstkanker veruit de meest voorkomende vorm van kanker in ons land, zowel in absolute cijfers als bij vrouwen", zegt Heidi Vansevenant, voorzitster van Think-Pink. "Vooral de stijging in Vlaanderen blijft zorgwekkend. Waar we in 1999 in totaal 4.665 gevallen van borstkanker hadden, liep dat in 2012 op tot 6.094. Deze stijging van 30,6 procent is veel groter in Vlaanderen dan in de andere delen van het land en wijst op de toenemende problematiek van de ziekte."

 

"Nergens ter wereld meer borstanker dan in België"

Hoewel betere behandelingstechnieken de overlevingskansen na 5 jaar doen toenemen, sterven nog elke dag gemiddeld 7 vrouwen aan borstkanker in ons land. Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt trouwens dat er nergens ter wereld meer borstkanker wordt vastgesteld.

Think-Pink startte vandaag met de nieuwe campagne om extra middelen in te zamelen voor het Smart-Fonds waarmee wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België wordt gefinancierd.