Mont-Saint-Michel enkel nog bereikbaar via nieuwe voetgangersbrug

De bekende Mont-Saint-Michel, een van Frankrijks meest bezochte monumenten, is sinds vanmorgen enkel nog te bereiken via een nieuwe voetgangersbrug. Bedoeling is om van het schiereiland opnieuw een eiland te maken. Sinds 1879 leidde een dijkweg naar het klooster op het (schier)eiland.

De bussen met toeristen voor de prestigieuze benedictijnerabdij stoppen voortaan aan de voetgangersbrug. De weg op de dijk wordt tegen de zomer van 2015 opgebroken. De koetsen die toeristen normaal gezien gebruiken om naar het rotseiland te gaan, rijden vandaag vanwege de wind niet uit, maar zullen ook over de voetgangersbrug naar Mont-Saint-Michel kunnen.

"Het gaat om een belangrijke stap in de terugkeer naar het eiland", aldus Laurent Beauvais, prefect van de regio Basse-Normandie, en in die hoedanigheid hoofd van het project dat in 2006 werd opgestart en waarin 184 miljoen euro werd geïnvesteerd.

De voetgangersbrug is 760 meter lang en 11 meter breed. De opening was oorspronkelijk voorzien voor oktober,

Elk jaar bezoeken tussen de 2,5 en 3,5 miljoen bezoekers het (schier)eiland.

In 2016 start de Ronde van Frankrijk op Mont-Saint-Michel.