Progressieve schepenen staken maandag in Gent en Sint-Niklaas

Zowel in Gent als Sint-Niklaas staken maandag een aantal socialistische en groene schepenen uit solidariteit met de nationale staking. Bij de bonden is te horen dat de stakingsbereidheid in steeds meer sectoren groeit.

In Sint-Niklaas staken de schepenen van het progressief kartel: Christel Geerts (SP.A), Sofie Heyrman (Groen), Mike Nachtegael (SP.A), Wout De Meester (Groen) en Gaspard Van Peteghem (SP.A). Ook raadsvoorzitter Freddy Willockx (SP.A) legt het werk neer. De schepenen en raadsleden nemen deel aan een actie van "Hart boven hard".

In Gent beslisten de Groenschepenen (Elke Decruynaere, Filip Watteeuw en Tine Heyse) om het werk neer te leggen, net als de SP.A-schepenen Annelies Storms en Resul Tapmaz. Samen met de drie andere socialistische schepenen die hun vergaderingen annuleerden, maar niet 'staken', zullen ze een aantal stakingsposten en de "Hart boven hard" actie steunen.

Eerder al besliste de Gentse burgemeester om de gemeenteraadszitting uit te stellen naar dinsdagavond. Al zou hij dat wel willen, staken zal Daniël Termont (SP.A) niet doen. "Ik kan niet staken, aangezien ik als burgemeester verantwoordelijk ben voor de veiligheid, maar mocht ik geen burgemeester geweest zijn, dan zou ik meestaken," herhaalt hij.