Sleurs: "Mogelijk plaats voor de beide collecties in MSK Brussel"

Mogelijk kunnen zowel de collectie moderne en hedendaagse kunst van Brussel als het Fin de Siècle-museum op termijn naast elkaar bestaan in het MSK in de hoofdstad. Dat heeft staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) gezegd in de Kamer, zo schrijft De Standaard.

Begin deze week werd duidelijk dat Sleurs de collectie moderne en hedendaagse kunst van Brussel terug op de oorspronkelijke locatie in de gebouwen van het MSK in de Regentschapsstraat wil onderbrengen. Sinds 2011 was die collectie in ondergrondse depots ondergebracht.

Daarmee maakte ze een kruis over de plannen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de collectie op te nemen in een gloednieuw museum dat in de iconische Citroëngarage in de Kanaalzone moest komen.

Groot probleem: op die oorspronkelijke locatie van de collectie moderne en hedendaagse kunst bevindt zich intussen het Fin de Siècle-museum. Quid?

"Misschien is er wel voldoende ruimte om de beide collecties te tonen", zegt Sleurs nu in de Kamer. Concreet denkt ze aan een vleugel van het MSK die sinds 2005 leegstaat en wordt verbouwd.

Vraag is of deze oplossing wel effectief een oplossing is. Volgens De Standaard worden de eerste 2 delen van de vleugel pas eind 2015 opgeleverd en kan daarin nog geen kunst worden geëxposeerd. Pas in 2016 zouden de werken aan de eigenlijke expositieruimtes beginnen.

Volgende week steken Sleurs en museumdirecteur Michel Draguet de koppen bijeen.