Uber: "Wij willen eigenlijk precies hetzelfde als Pascal Smet"

De alternatieve taxidienst Uber reageert gelaten op de strafklacht van Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet tegen de dienst. Volgens Uber willen ze eigenlijk hetzelfde als de minister: een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Er is nog een ontmoeting gepland tussen het kabinet van Smet en de taxidienst. Uber hoopt dat dat gesprek nog iets zal opleveren.

"We hadden de voorbije weken verschillende contacten met het kabinet van de minister en er is nog één ontmoeting gepland voor het einde van het jaar. Ook in het Brusselse regeerakkoord zien we duidelijk ruimte voor initiatieven als het onze," zo zegt Filip Nuytemans van Uber Brussel aan VRT Nieuws.

Uber verwacht dat die dialoog nog tot een goed einde komt. "Pascal Smet en Uber willen eigenlijk hetzelfde; een oplossing voor het mobiliteitsprobleem in deze hoofdstad."

Het Amerikaanse bedrijf veegt ook alle aantijgingen over zwartwerk, sociale fraude en veiligheid van tafel. Uber erkent wel dat er in meerdere Europese steden kritiek komt, maar wijt dat aan een verouderde taxi-wetgeving. Het bedrijf hoopt dat die wetten kunnen worden aangepast om diensten als Uber mogelijk te maken.