Vlaams Belang met piket aan ABVV-hoofdkwartier

Vlaams Belang heeft vanmorgen actie gevoerd aan het hoofdkwartier van ABVV in Brussel. Militanten en mandatarissen blokkeerden de toegang uit protest tegen de wegblokkades van de vakbonden tijdens de stakingsdagen. "Het recht op staken is een grondrecht, maar dat betekent niet dat men het recht op werken van anderen niet moet respecteren. Daarom blokkeren we vandaag symbolisch diegenen die Vlaanderen als weken blokkeren", zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken.

De actie verliep zonder incidenten. Een 40-tal militanten en mandatarissen stonden piket aan het hoofdkwartier van de socialistische vakbond onder het motto "stakingsrecht is geen stakingsplicht".

De actievoerders beklemtoonden dat ze volmondig achter de sociale eisen staan van de werknemers die bezorgd zijn over hun toekomst. "De maatregelen die de regeringen Michel en Bourgeois nemen zijn immers asociaal én een slechte zaak voor onze economie. Zo zal de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd geenszins zorgen voor meer tewerkstelling, maar voor minder koopkracht, minder consumptie en dus minder jobs", lichtte Tom Van Grieken toe.