Facebook denkt niet aan "vind ik niet leuk-knop"

Hoewel veel Facebookgebruikers al een tijdje pleiten voor een "vind ik niet leuk"-knop, als aanvulling op de klassieke "vind ik leuk"-knop, ziet CEO Mark Zuckerberg daar zelf weinig heil in. Dat heeft hij gezegd tijdens een open vragensessie afgelopen week in zijn thuishaven Californië.

Een van de mogelijkheden van Facebook is dat surfers met een simpele klik kunnen aangeven wat ze leuk vinden. Sommige gebruikers vinden dat ook de tegengestelde actie zou moeten bestaan. Bij minder leuk nieuws, zoals een overlijdensbericht, vinden velen het nogal delicaat om die boodschap "leuk te vinden".

Zuckerberg benadrukte in het vraaggesprek dat hij het belangrijk vindt dat Facebookgebruikers snel hun gevoelens kunnen weergeven. Toch past het idee van een "vind ik niet leuk"-knop daar voor hem niet in. "We denken niet dat zoiets veel goeds zou opleveren voor de wereld", zei hij daarover.

Zuckerberg vreest dat de toevoeging van een "vind ik niet leuk"-knop bij elk bericht een populariteitspoll zal uitlokken. De grote baas van Facebook vindt het wel een interessant gegeven dat gebruikers "meer emoties willen uitdrukken".

"We zijn volop aan het zoeken naar een goede manier om het onze gebruikers mogelijk te maken meer verschillende gevoelens uit te drukken", meent hij. Zuckerberg denkt dan in de eerste plaats aan empathie, verrassing of een lachbui. Toch staan er op korte termijn geen grote veranderingen gepland.