Fiscus stelt sommige terugbetalingen uit tot volgend jaar

Niet alle belastingbetalers die hun aangifte voor 15 juli hebben ingediend via Tax-on-Web zullen binnenkort al het geld dat ze terugbetaald moeten krijgen op hun rekening zien verschijnen. Dat schrijft La Libre Belgique zaterdag, op basis van een intern document van de fiscale administratie.

Die vaststelling geldt vooral wanneer het om aanzienlijke bedragen gaat die terugbetaald moeten worden. Zo zouden belastingbetalers de som die ze vooraf te veel hebben betaald, pas in februari of maart 2015 teruggestort krijgen.

Uit het document dat La Libre Belgique kon inkijken, blijkt dat van zowat 1,4 miljoen aangiftes die online ingediend werden, er iets meer dan 236.000 behandeld maar nog steeds in afwachting van terugbetaling zijn.

Van die terugbetalingen gaat het gemiddeld om een kost van 2.250 euro voor de staat. Drie kwart van de terugbetalingen die achterstand hebben betreft belastingbetalers uit het noorden van het land.